Косметичні продукти, основу яких складають натуральні і органічні інгредієнти, називають Фітокосметика . Останнім часом проводиться все більше наукових досліджень, які підтверджують, що багато хімічні компоненти, що входять до складу косметики, здатні завдати серйозної шкоди здоров'ю. А значить, зараз все більше уваги приділяється косметиці з рослинними компонентами, тим більше що деякі з них дійсно здатні на чудеса. Так які ж натуральні інгредієнти найкраще доглядають за шкірою? Ось десять обраних.

Роза

Рожеве масло - це особливо популярний інгредієнт продуктів фітокосметики . І не марно. Адже саме масло троянди зволожує шкіру, розгладжує її. Завдяки високому вмісту вітаміну С в рожевому маслі, воно відновлює структуру шкіри. Тим часом, є і одне "але". Вітамін С - дуже примхлива субстанція і на сонці він розпадається. Таким чином, краще користуватися нічними засобами з рожевим маслом. Крім усього іншого, всі кошти, до складу яких входить натуральне рожеве масло, дуже приємно пахнуть без жодних ароматизаторів.

Овес

Мабуть, овес - це свого роду філософський камінь всіх часів і народів. Адже, крім своїх дієтичних властивостей, він володіє і безліччю лікувальним. Останнім часом його стали все частіше застосовувати в Фітокосметика, а деякі косметичні виробники навіть створюють цілі лінії засобів на основі вівса. Цей унікальний і абсолютно натуральний продукт (а крім того, дивно дешевий) можна використовувати для лікування всього: від подагри і ревматизму до висипки. Овес містить високі рівні бета-глюкану, який сприяє глибокому зволоженню шкіри.

Календула

Це чудовий і дуже красивий квітка володіє протизапальними діями. І про ці його властивості знають багато, хто захоплюється Фітокосметика . Він лікує шкіру, знижує кількість почервонінь на ній. Але, крім цього, календула допомагає боротися і з віковими змінами. Завдяки своєму унікальному складу, це рослина також займає почесне місце серед інших в косметології.

Лаванда

У косметології в основному застосовується лавандова олія. Воно заспокоює і зволожує шкіру. Однак що стосується інших якостей, то краще всього використовувати не ефірне масло, запах якого не зрівняється з ароматом самої квітки, а саме свіжі або висушені рослини. Крім приголомшливого запаху лаванда володіє і антисептичними властивостями.


Між іншим, Французька академія медицини навіть використовувала лаванду в якості дезинфікуючого засобу для обробки ран під час Другої світової війни.

Аргана

Цей "житель" Марокко, більш відомий споживачам у вигляді арганового масла, придбав репутацію досконалого кошти від зморшок . Рослина аргана саме по собі вважається прекрасним зволожуючим засобом. А адже саме за рахунок регулярного зволоження можна зробити шкіру молодшою, гладкою і шовковистою. Крім цього, аргана володіє і протизапальною дією, а також активно бореться з акне.

Жожоба

Вважається, що масло жожоба найближче за складом до людського кожному салу. І це робить його ідеальним зволожуючим засобом. Переважно використовувати масло жожоба тим, чия шкіра дуже суха, але схильна акне. Багато хто вже полюбили масло жожоба за те, що натуральні засоби на його основі не створюють ефекту жирної плівки на обличчі, покращують еластичність шкіри і запобігають зневоднення шкіри.

Мед

Мед давно оголосили найкращим у світі антисептиком і зволожуючим засобом. Деякі корпорації по створенню засобів для догляду за шкірою запевняють, що мед здатний боротися зі старінням і пошкодженнями шкіри. Мед має не тільки антимікробними і антисептичними властивостями, але і зволожує шкіру.

Алое

Всі знають про лікувальні властивості алое. Де тільки не застосовується ця рослина! Зокрема, багато хто знає про використання алое при сонячних опіках. Незважаючи на те, що алое охолоджує шкіру, краще все ж використовувати його як засіб для загоєння ран, ніж опіків. Останнім часом все частіше рекламують його як засіб від прищів і зморшок. Одночасно алое лікує подряпини і забиття.

Чайне дерево

Олія чайного дерева допомагає при особливо важких випадках акне, тому що це відмінний антисептик. Його дія, однак, сильно відрізняється від саліцилової кислоти або перекису бензоїлу, які використовуються в косметології для лікування висипань на шкірі. Тому масло чайного дерева слід розглядати як альтернативу хімічним препаратам.

Морські водорості

Екстракти водоростей вперше стали популярним у Східній Азії, а лише пізніше секрети Сходу перекочували на інші ринки світу. Вони знамениті своєю здатністю пригнічувати пігментацію, вибілювати шкіру, а деякі сорти водоростей можуть також зволожувати шкіру або стимулювати вироблення колагену зростання.





UpDog logo  Proudly hosted with UpDog.