Основу серииZhenfeiperfectсоставляетэкстракт лотоса. А назва лінії тісно пов'язане з прекрасною китайської легендою про принцесу (Zhenfei в перекладі з китайського - "дорогоцінна принцеса").

У Піднебесній добре відома історія про зачарованою красуні-принцесу, яку злісний чаклун перетворив на стару. Повернути принцесі молодість могло тільки один засіб, виготовлене з квітки лотоса, який ріс на високогірних озерах Тянь-Шаню. Еліксир цієї квітки прирівнювався за силою до "живої" воді. Його охороняли духи гір, і знайти його міг тільки відважний і чистий серцем людина. Хоробрий юнак, закоханий в принцесу, добув квітка і повернув красу і юність своєї "женфей" - дорогоцінної принцесі.

Квітка лотоса в Китаї є символом чистоти і єдності протилежностей. Він уособлює процвітання і потомство, довголіття і життєву повноту. Квітка лотоса з давніх часів є символом сонця, творення і відродження, так як вночі він ховається під водою, піднімаючись на поверхню і розпускаючись лише зі світанком.

У людському суспільстві до лотоса завжди було особливе ставлення. Міфопоетична традиція Стародавньої Індії представляла нашу землю як гігантський лотос, розпустилася на поверхні води, а рай - як величезне озеро, поросле прекрасними лотосами, де мешкають праведні, чисті душі. Білий лотос - неодмінний атрибут божественної влади. Тому багато боги Індії традиційно зображувалися стоять або сидять на цьому рослині або з квіткою лотоса в руці. У Індії вважають, що сама богиня процвітання Лакшмі народилася на квітці лотоса. А численні скульптурні зображення рослини біля підніжжя храмів створюють повне враження, що сам храм як би виростає з нього. У індійців є приказка: "Квіти лотоса - корабель, на якому потопаючий серед океану життя може знайти свій порятунок".

У Стародавньому Єгипті з образом лотоса пов'язували творіння, народження і Сонце як джерело життя. Ця велика квітка розпустилася, піднявшись з глибин первинних вод, і винесла на своїх пелюстках буття, втілене в образі сонячного божества. На державному гербі Єгипту з найдавніших часів красуються п'ять лотосових квіток, а скіпетр - знак влади єгипетських фараонів - робився у вигляді квітки лотоса на довгому стеблі. Квітка і бутони лотоса вибивалися на єгипетських монетах, його зображенням прикрашали колони єгипетських палаців і храмів, в основі яких знаходилися листя, а у верхній частині - зв'язка стебел з квітами і бутонами.

У літературному і художній творчості Китаю - країни з давньою історією - лотос займає особливе місце. Багато безсмертні віршовані, прозові та драматичні твори присвячені саме цій рослині. Навряд чи в світі є інша країна, де віршів про лотосі складено стільки, скільки в Китаї. Художники Піднебесної нітрохи не поступаються поетам і літераторам у своїй прихильності до теми лотоса. На бронзовій жертовної начиння епохи "Весни і Осені" (770-476 роки до н. Е..), Знайденої при археологічних розкопках, накреслені орнаменти з лотосом і міфічними драконами, що надає предметам урочистість і таємничість. З давніх часів і до наших днів лотос використовують як орнамент для прикраси будівель, меблів і одягу. А зображення квітки на старовинному порцеляні стало свого роду авторитетної печаткою для цінителів антикваріату. Художній образ лотоса ще більш широко використовується в різьбленні по нефриту і дереву, а також у вишивці.

До наших днів дійшла чутка про древніх лотосових водних і повітряно-ароматичних процедурах, що підвищують життєвий тонус людини. Люди, що проводили в краю цвітіння лотоса 2-3 дні, вдихаючи і насолоджуючись його ароматом, приймаючи водні лотосові ванни в спокійній природній обстановці, отримували неперевершений заряд бадьорості на кілька місяців, при цьому відбувалося омолодження організму і виліковувались депресійні недуги. Відомо, що у важкі хвилини прийняття доленосних державних рішень королі Таїланду завжди усамітнювалися у своїх садах серед квітучих лотосів, просиджуючи довгі години в роздумах і вдихаючи аромат цього чаруючого квітки.

Лотос - земноводне трав'яниста багаторічна рослина. Квітки великі, до 30 см в діаметрі, з численними рожевими пелюстками, які високо піднімаються над водою на прямий квітконіжці. Трохи нижче місця прикріплення квітки є так звана зона реагування, в якій лотос змінює своє положення слідом за сонцем. Центр квітки складають численні яскраво-жовті тичинки, що володіють несильним, але приємним ароматом. Плоди є горішки, що утворюються в поглибленнях цветоложа.

Ботаніки, давно спостерігають за властивостями загадкового лотоса, помітили факт, що на його листя і квіти ніколи не налипають бруд і пил. З'ясувалося, що це властивість забезпечується присутністю на поверхні рослини наноструктур і воску. Волога, яка потрапляє на таку поверхню, вбирає в себе частинки пилу і скочується, не залишаючи слідів.

Насіння лотоса зберігають схожість протягом століть і навіть тисячоліть. Відомі випадки, коли насіння, що зберігалися у музейних колекціях, проростали через 150 і навіть 200 років після збору. Ботаніки Лос-Анджелеського університету прорости насіння лотоса, що пролежало 1288 років. Його знайшли в Китаї на дні висохлого ставка, воно було мертве, але от пройшло всього 4 дні - і з нього проклюнувся паросток.

Квітка білого лотоса - унікальна рослина, воно єдине є одночасно квіткою і фруктом. Як лікарська рослина лотос був відомий в Китаї за кілька тисячоліть до нашої ери. Всі його частини широко використовуються в китайській, в'єтнамської, індійської, арабської і тибетській медицині. Екстракт лотоса з давніх часів використовується в східній косметології. Він має пом'якшувальну, інтенсивно зволожуючим і заспокійливим дією, зміцнює клітини шкіри.

У листі і квітках лотоса містяться флавоноїди (кверцетин, ізокверцетін, рутин), лейкоантоціанідіни, алкалоїди, пальмітинова кислота і пептиди. У насінні виявлено фермент, що перешкоджає старінню.

Алкалоїди є хорошими стимуляторами імунітету. Пальмітинова кислота - одна з найпоширеніших у природі жирних кислот, ідеальний компонент омолаживающей косметики.

Біофлавоноїд - це група водорозчинних поліфенольних сполук рослинного походження. У природі багато з них є пігментами, що додають забарвлення квітам і плодам рослин. Вони забезпечують рослинам захист від природних катаклізмів, промислових викидів, ультрафіолетового випромінювання і втрати вологи. Біофлавоноїди не синтезуються в організмі людини, але їх структура дуже схожа на хімічну структуру естрогену, головного жіночого гормону. Завдяки цьому подібністю біофлавоноїди іноді називають фітоестрогенами. Вони містяться в клітинному соку листя, квітів, плодів і коріння рослин у вигляді сполук з цукрами і органічними кислотами. Рослини з високим вмістом біофлавоноїдів з давніх часів застосовуються для підтримки краси та здоров'я. Це пов'язано з широким спектром їх біологічної активності. Вивчення властивостей і механізмів дії рослинних флавоноїдів триває не одне сторіччя. Дослідження показали, що вони мають протизапальну, вітамінізірующее дію, зміцнюють стінки судин, нормалізують жировий і білковий обмін в клітинах і при цьому абсолютно не токсичні і не алергенні. Останнім часом з'явилися дані про те, що деякі біофлавоноїди - похідні рутина - допомагають зберегти здоров'я і молодість шкіри, запобігають її передчасне старіння. Особливу цінність для косметології представляють антиоксидантні властивості біофлавоноїдів. Найбільш потужними антиоксидантами є кверцитин і рутин.

Ще одна дуже важлива властивість біофлавоноїдів полягає в тому, що вони здатні зв'язуватися з колагеновими волокнами і стабілізувати їх, перешкоджаючи утворенню небажаних реакцій між амінокислотами, через які шкіра втрачає еластичність .

У насінні лотоса виявлений фермент, який протистоїть старінню. Ферменти - складні білкові речовини, які беруть участь у всіх процесах, що відбуваються в клітинах нашого організму. Вони грають роль біокаталізаторів - прискорюють хімічні реакції. Без їх участі дані реакції в організмі відбувалися б настільки повільно, що це зробило б життя в тому вигляді, якою ми її знаємо, просто неможливою.


Адже кожну секунду в організмі відбуваються мільйони хімічних реакцій - без ферментів вони протікали б сотні років! Ферменти, застосовувані в косметиці нового покоління, можуть подружитися з шкірою, так як є речовинами, близькими до неї за складом. Вони допомагають знищувати відмерлі клітини, очищають поверхню шкіри від зовнішніх забруднень і виділень сальних залоз і відкривають доступ кисню до шкіри. Кожен фермент специфічний і розщеплює речовини тільки певної, своєї групи і не розщеплює інші. Ферменти сприяє регенерації білків, у тому числі колагену і еластину, а значить, стимулює механізми омолодження шкіри.

Завдяки унікальному хімічному складу екстракт лотоса надає регенеруючу і тонізуючу дію на виснажену, втомлену і вікову шкіру, зміцнює міжклітинні мембрани і стінки судин, посилює мікроциркуляцію крові, має виражену антиоксидантну дію, стимулює вироблення колагену, володіє біологічним схожістю з шкірою, прекрасною толерантністю і здатний проникати в глибокі шари епідермісу.

Крім лотоса кошти серииZhenfeiperfectусилены такими інгредієнтами, як альфа-гідроксильні і гіалуронова кислоти, амінокислоти, екстракти авокадо, водоростей, портулаку городнього, хвоща польового, плюща кучерявого, токоферол, масло жожоба, гідролізат протеїну, алантоїн.

Альфа-гідроксильні , або фруктові, кислоти отримують з різних натуральних продуктів: гликолевую - з тростинного цукру, молочну - з томатів і кислого молока, яблучну - з яблук, віннокаменную - з винограду і вина, лимонну - з цитрусових. Перероблені в косметичні препарати, кислоти здатні легко розчиняти міжклітинні спайки, роблять епідерміс шкіри ніжним і м'яким, розгладжують зморшки і збільшують вміст вологи в шкірі. В результаті їх застосування поліпшується якість еластинових волокон і збільшується щільність колагену, бліднуть пігментні плями, зменшується кількість чорних крапок і вугрів.

Сучасна косметологія стверджує, що гіалуронова кислота практично здатна пустити у зворотний сторону наші біологічний годинник. Вона присутня у складі всіх живих організмів. Її молекули, як губки, притягують до себе і утримують воду, надаючи шкірі об'ємність. Велика частина нашої власної гіалуронової кислоти міститься саме в шкірі, але кількість її з віком постійно зменшується. Гіалуронова кислота формує на поверхні шкірного покриву безперервну тонку плівку, яка зберігає природну вологість, не порушуючи газообмін з навколишнім середовищем. Косметичні засоби, що містять її, розгладжують поверхню шкіри за рахунок поповнення дефіциту власної гіалуронової кислоти. Саме через внутрішньої вологи шкіра зберігається гладкою, рівною і красивою, оскільки зморшки як би піднімають зсередини, і контур поверхні шкіри вирівнюється. Полімерна мережу, яку гіалуронова кислота утворює на поверхні шкіри, дозволяє біологічно активним речовинам, що входять до складу косметичних засобів, довше на ній затримуватися, що підвищує ймовірність того, що вони проникнуть в епідерміс. Використання в косметології гіалуронової кислоти можна по праву назвати природним шляхом до досконалості. Вона прекрасно сумісна з шкірою і не викликає алергічних реакцій та подразнення.

Амінокислоти - надзвичайно важливі речовини для нашого організму, з яких формуються білки. Для життєдіяльності організму необхідні 22 амінокислоти, 8 з яких не можуть синтезуватися в організмі. Шкіра здатна поглинати амінокислоти завдяки їх низькому молекулярному вазі. Потрапляючи в її клітини, вони включаються в процес синтезу білків колагену і еластину. Колаген формує сполучну тканину шкіри, роблячи її міцною і пружною, еластин дозволяє їй розтягуватися і потім приймати колишню форму. З віком білковий склад шкіри змінюється, що виявляється у втраті нею еластичності і появу зморшок. Амінокислоти стимулюють синтез колагену і еластину, перешкоджають утворенню міжмолекулярних зшивок колагену, утворюють зволожуючий і захисний шар на поверхні шкіри.

Екстракт авокадо містить цінні для шкіри речовини: каротиноїди і вітамін С, незамінні жирні кислоти (лінолеву, ліноленову) і цукру, сквален і фітостероли. Екстракт авокадо зміцнює захисні механізми шкіри, уповільнює процес передчасного старіння. Прекрасно зволожує і пом'якшує шкіру, повноцінно насичуючи її необхідними поживними речовинами, стимулює вироблення колагену і еластину, усуває сухість та лущення.

Екстракт водоростей - екстракт, отриманий з кількох видів водоростей (спіруліни , фукусу і ламінарії), містить солі натрію, калію, магнію, заліза, цинку, а також протеїни, амінокислоти і полісахариди, незамінні жирні кислоти (лінолеву, ліноленову), вітаміни-антиоксиданти Е і С, каротин. Володіє вологоутримуючими і омолоджують властивостями, відновлює нормальну концентрацію рідини в шкірі і поліпшує її тонус. Морські водорості надають лікувально-профілактичну дію на шкіру, відновлюють мінеральний баланс, нормалізують секрецію сальних залоз, стимулюють в шкірі синтез вітамінів Д і Е. Вони стимулюють регенеративні процеси, сприяючи грануляції тканин, епітелізації і рубцюванню ран і виразок, ефективні при запальних процесах, пригнічують ріст патогенної мікрофлори, сприяють нормалізації судинної проникності.

Екстракт портулаку городнього - продукт, який отримують з листя портулаку городнього - однорічного рослини сімейства портулакових, вид роду портулак. Екстракт портулаку має тонізуючу, ранозагоювальну, антитоксичну дію. Цілеспрямовано впливає на мікросокращенія шкіри, які з часом перетворюються на глибокі зморшки, нейтралізує "надмірні" скорочення м'язів обличчя, розгладжує і вирівнює глибокі зморшки, попереджаючи появу нових. Підсилює мікроциркуляцію в капілярах, захищає колаген та еластин від пошкоджень, має протизапальну і заспокійливу дію, підвищує бар'єрні функції шкіри.

Екстракт хвоща польового містить сапоніни, каротин, вітамін С, флавоноїди, фітонциди, кремнієву кислоту. Екстракт хвоща сприяє прискореному оновленню клітин шкіри, поліпшенню кисневого та жирового обміну, стягуванню пор, загоєнню дрібних ран.

Екстракт плюща кучерявого - продукт, який отримують з листя вічнозеленої рослини сімейства аралієвих. Містить глікозиди (гедерін та ін), флавоноїди, пектин, мінеральні солі, органічно зв'язаний йод та інші компоненти. Екстракт плюща зволожує шкіру, покращує кровообіг, зменшує набряклість, надає тонізуючу, антибактеріальну і протизапальну дію.

Токоферол (вітамін E ) є одним з найбільш корисних вітамінів для шкіри. Він сприяє швидкій регенерації і оновленню клітин, завдяки чому і отримав свою назву: "токоферол" перекладається як "сприяючий народженням". А за цілющу дію на шкіру вітаміну Е його по праву називають вітаміном молодості і краси.

Токоферол став незамінним помічником у боротьбі зі старінням завдяки таким якостям: стимулюванню вироблення естрогену, жіночого "гормону краси", захист від дії ультрафіолетових променів, зупинці процесів переродження тканин, уповільнення процесів старіння, прискоренню загоєння пошкоджень на шкірі, оскільки він стимулює оновлення клітин. Корисний вітамін Е для шкіри обличчя ще й тим, що сприяє засвоєнню вітаміну А, який відповідає за еластичність епітелію. При сухій шкірі вітамін Е також незамінний, тому що підтримує водно-ліпідний баланс, знімає роздратування і усуває лущення.

Масло жожоба - продукт, який отримують із плодів чагарникової рослини жожоба, або Симмондса китайської. З насіння жожоба отримують цінне масло, хімічно стійке, незважаючи на високий вміст ненасичених жирних кислот. Володіє зволожуючим і сонцезахисним, ранозагоювальну, імуномодулюючою дією. У його склад входять амінокислоти і протеїн, який своїми властивостями нагадує білок колаген, необхідний для підтримки пружності та еластичності нашої шкіри.

Гидролизат протеїну володіє сильним ефектом омолодження завдяки своїй здатності проникати вглиб дерми і заповнювати природні ресурси шкіри, а також прискорювати процес її регенерації. сериюZhenfeiperfectвходят





UpDog logo  Proudly hosted with UpDog.