Застосування силікону в косметології. Головне властивість силікону, за що його так цінують представники косметичної індустрії і їхнього клієнта - моментальний ефект. За допомогою силікону можна отримати "все і відразу", без утомливих тренувань, тривалих курсів косметичних і медичних процедур. Застосовувати силікон в косметиці почали в середині XX століття, а сьогодні його можна знайти в складі більшої частини косметичних засобів для різних цілей.

Силікон в косметиці допомагає утримувати вологу і пігменти, захищає волосся і шкіру, утворюючи дихаючу плівку. Саме завдяки цій властивості силікон дозволяє добитися ефекту сяйва, що активно використовують для виробництва блисків для губ, засобів для укладання і кондиціонування волосся. Силіконові з'єднання не вступають в реакцію з іншими інгредієнтами в складі косметичних засобів, тому їх можна знайти в складі практично будь-якого виду косметичної продукції.

Всупереч поширеній думці, силікони практично нешкідливі для організму. Силікон не проникає під шкіру, гіпоалергенний і не викликає онкологічних захворювань. Часто вважають, що силікони затримують на шкірі та волоссі не тільки вологу, але також бруд, бактерії і шкірне сало. Однак за умови дотримання правил регулярної гігієни цей ризик мінімальний, так як будь-який косметичний силікон легко змивається шампунем або милом.


Якщо все ж з тієї чи іншої причини ви проти силікону в вашій косметиці, то існують засоби для волосся і без всюдисущого силікону - його функції з успіхом виконують протеїни шовку, натуральні масла або кератини. Що стосується декоративної косметики, то, безумовно, можна знайти помаду і туш і без силікону. Але чи варто? Адже, швидше за все декоративні властивості цих коштів будуть значно поступатися тій косметиці, в якій є силікон.

Силікон присутня в нашому косметиці під різними іменами, але найчастіше він ховається в списку інгредієнтів в назвах, які закінчуються на siloxane , cone або conol. ClomethiCone - летючий силікон з антистатичними, пом'якшуючими, розчинювальними і гігроскопічними властивостями, не накопичується на шкірі і у волоссі.

DimethiCone , або силіконове масло інтенсивно пом'якшує і захищає шкіру і волосся, утворює важкозмивні покриття.

DimethiCone Cool можна знайти в складі кондиціонерів для волосся, залишається на волоссі в невеликій кількості і легко змивається водою.

AmoDimethiCone переважно входить до складу засобів для сухого волосся, утворює щільну плівку і змивається з працею.

За матеріалами сайту for-skin.ru





UpDog logo  Proudly hosted with UpDog.