Курси ароматерапії. Урок № 25 - Масла фукусу, моркви, кунжуту (сезаму). фукусів відноситься до групи бурих водоростей, що виростають на мілководдях Атлантичного океану, Північного і західній частині Балтійського морів, а також в Тихому океані.
Фукус містить йод, всі макро-і мікроелементи і вітаміни, покращує кровообіг, вирівнює шкіру. Унікальність масла фукусу полягає в його хімічному складі - він ідентичний складу крові і плазми людського організму.
Регулярне застосування масла фукусу повністю регенерує шкіру, надає їй пружність і еластичність, повертає молодість і красу.
Нині фукус став дуже популярним як засіб для зниження ваги. Він блокує засвоєння жирів з кишечника, підсилює обмін речовин; також підтримує діяльність імунної та лімфатичної систем.
Величезне вміст макро і мікро-елементів: К, Na, Mg, Са, Fe, Mn, Al, Si, Br, J, S, P і вітамінів A, Bl, B2 , B6, B12, C, D, E, H, пантотенова кислота, біотин впливає на вуглеводний, пуриновий і ліпідний обміни, регулюють стан шкіри, усуває целюліт.
Масло фукусу рекомендується для зменшення локальних жирових відкладень і як антицелюлітний засіб. Підвищує пружність шкіри, сприяє проникненню натуральних біоактвних компонентів і вітамінів в шкіру. Використовується в поєднанні з пілінгами або як самостійний засіб переважно для шкіри тіла
Масло фукусу має такі властивості:
• Олія фукусу оберігає шкіру від передчасного старіння і висихання;
• Масло фукусу перешкоджає появі зморшок, розгладжує зморшки;
• Олія фукусу зберігає променистість, гнучкість і еластичність шкіри;
• Олія фукусу ліквідує сліди втоми, мішки і сині кола під очима;
• Олія фукусу стимулює оновлення клітин і ваша шкіра стає ніжною і свіжою;
• Олія фукусу живить шкіру мінеральними солями і мікроелементами, необхідними для регулювання шкірного балансу;
• Олія фукусу підвищує здатність шкіри утримувати вологу і опірність впливу віку і клімату;
• стимулює місцевий кровообіг;
• сприяє виведенню токсичних речовин;
• Олія фукусу ефективно як місцевий засіб при целюліті, локальних жирових відкладеннях
• має місцевим протиалергічну дію.
Виходячи з перерахованих вище властивостей, основним напрямком у використанні масла фукусу є косметологія. Крім того, показанням для використання масла фукусу є проживання в екологічно несприятливому районі.
Масло фукусу протипоказано при серйозних захворюваннях шкіри.

МОРКВИ масло (корінь) (Daucus Carota)
Курси ароматерапії. Урок № 25 - Масла фукусу, моркви, кунжуту (сезаму). Використана частина: подрібнений сушений корінь
Колір: насичений жовтий або янтарно-помаранчевий
Склад: (залежить від сорту і місця зростання):
- b-каротин
- вітаміни
- мінерали
- провітамін А (B, C, D, E)
Показання:
Володіє протизапальними властивостями, використовується на пошкодженій шкірі з різними подразненнями і лущенням, а також при опіках, псоріазі та екземі.
Морквяне масло - одне з кращих масел для в'янучої і обвітреній шкіри, сприяє утворенню нових клітин шкіри, стимулює вироблення себума в сухий, лупиться шкірі.
Застосування:
рекомендується використовувати 2-5% в суміші, якщо застосовується для лікування і відновлення нормального рівня зволоженості шкіри і волосся, то 5-10%
Запобіжні заходи:
Мацерат з коріння моркви не має протипоказань, однак при надмірному внутрішньому вживанні може привести до гіпервітамінозу (шкіра стає сухою, лущитися, набуває помаранчевий відтінок). Ігнорування даних симптомів може привести до серйозної токсикації організму.
Догляд за очима .


З раннього дитинства нас привчають їсти моркву для поліпшення зору. Морква надає заспокійливу дію при перевтомі і запаленні очей. Приймайте по 3-5 крапель всередину три рази на день. При збереженні симптомів звернетеся до лікаря.
Живить і лікує . Морквяне масло принесе здоров'я Вашій шкірі, воно особливо корисна для тих її ділянок, які постійно піддаються впливу сонячних променів, що створює небезпеку виникнення пухирів і лущення. Для лікування порізів, саден, герпесу використовуйте розтирання.
Зволожує. Морквяне олія є ідеальним засобом для догляду за сухою, потрісканою і лущиться шкірою; використовуйте розтирання або додайте до складу для шкіри обличчя і тіла, який Ви зробите самі на основі будь-якого масло носія.
Курси ароматерапії. Урок № 25 - Масла фукусу, моркви, кунжуту (сезаму).
кунжутного (сезамову) масло
(Sesame Oil, Sesamum indicum) містять задану у великій кількості олеїнову, лінолеву (41%), пальмітинову, стеаринову кислоти.
Сама рослина було відомо ще 7000 років тому. У стародавньому Єгипті із зерен робили борошно. А римські легіонери змішували його замість з медом. Ці ласощі вони їли перед тим, як йти в бій. Вважалося, що заряджає енергією. У народі вважається, що кунжутне масло допомагає позбутися послеугревих плям.
Це масло отримують з насіння кунжуту. Воно є одним з основних цілющих засобів, що використовуються в аюрведою - навчанні про методи лікування індійської медицини. Воно вважається цілющим, що виводить отрути з організму і зігріваючим. Кунжутне масло містить велику кількість жирних кислот - до 48% линолиевой кислоти.
Сезамол - натуральне активна речовина, що міститься в цьому маслі, перешкоджає процесам окислення і поглинає ультрафіолетові сонячні промені. Саме це його властивість робить кунжутне масло ефективним засобом для захисту від сонця.
Кунжутне масло можна використовувати як основу для дорогих сумішей квіткових ароматів, а також в чистому вигляді при шкірних захворюваннях, ревматичних хворобах шкіри і при порушенні кровообігу. Кунжутне масло можна зберігати до 2-х років. У нього додають ефірні масла за вибором для отримання власного масла для догляду за шкірою або суміші для масажу.
Масло багате вітаміном Е, присутній комплекс вітамінів В, а також кальцій і фосфор. Є лецитин і протеїн. Лецитин - це природний антиоксидант. Найбільше його знаходиться в яєчному жовтку і в сої. Лецитин часто використовують в губних помадах, в кремах для очей, в лосьйонах і шампунях.
Кунжутне масло виробляють із сирих зерен або зі смажених. З сирих - масло виходить більш легким.
Ним лікують екзему, псоріаз та інші шкірні захворювання. Його рекомендується змішувати з іншими маслами.
Показання та дію:
- придатно для щоденного догляду за шкірою всіх типів;
- використовується для активізації ліпідного обміну і відновлення захисних функцій епідермісу;
- надає гармонізуючий дію на шкіру і організм в цілому;
- відновлює, зволожує, живить і вирівнює шкіру, усуває лущення і роздратування;
- рекомендується для догляду за шкірою навколо очей і ніжної дитячою шкірою;
- не пропускає ультрафіолетові промені.
Способи застосування:
У масажних засобах і бальзамах для волосся.
Допустима концентрація кунжутного масла в складі кремів до 10%.
Застуда. Закапати в ніс кілька крапель теплого кунжутного масла. Це ж масло добре втирати теплим в підошви ніг і в груди перед сном.
Вологий кашель. Розтирати груди і спину сіллю з гірчичним або сезамовим маслом до почервоніння.





UpDog logo  Proudly hosted with UpDog.