Бажаючи зберегти молодість і красу, жінки скуповують дорогу і розрекламовану косметику, але при цьому не завжди розуміють, що значать багато іноземних написи в їх складі. А в цих написах зазвичай ховаються шкідливі речовини, які можуть бути просто небезпечні для організму. Парадокс - чому косметика, яка потрібна для того, щоб покращувати нашу шкіру і волосся, навпаки може заподіяти їм шкоду? Вся справа в тому, що ці речовини мають низьку вартість і виробникам дуже вигідно додавати їх в косметику. Шкідливі речовини містяться в шампунях, кремах, гелях для душу, рідкому милі, пінках для вмивання і навіть в дитячій косметиці.

  • (Alpha Hydroxy Acid) - по-іншому молочна кислота та інші деякі види кислот. Спочатку вважалося, що це просто відкриття в області догляду за шкірою. Кислоти виступають як отшелущівающее засіб, після якого старі клітини йдуть і на поверхні залишаються тільки нові молоді клітини. За рахунок цього шкіра виглядає молодшою і зморшки розгладжуються. Вчені погодилися з цим, але також підкреслили, що коли ми видаляємо поверхневий шар відмерлих клітин, то тим самим позбавляємо шкіру важливого і захисного шару. Тому негативні фактори навколишнього середовища надають більший негативний вплив і проникають глибоко в шкіру, через це шкіра може старіти завчасно.
  • (Aluminum) може викликати порушення психіки, відхилення в роботі мозку і навіть іноді є причиною хвороби Альцгеймера.
  • (Bentonite) - це природний мінерал, який часто додають в маски для обличчя. Він має істотну відмінність від звичайної глини, так як він при додаванні в рідина набуває гелеобразную форму. Частинки в Бентон бувають досить гострі і їх краї можуть пошкодити шкіру. Бентоніт можна знайти в багатьох косметичних препаратах, і він здатний утворювати газонепроницаемую плівку. При його знаходженні на шкірі токсини і вуглекислий газ заважають здоровому диханню в шкірі, і продукти життєдіяльності затримуються всередині. Шкіра буквально страждає від "задухи", доступ кисню сильно зменшується, а також бентоніт сприяє сухості шкіри.
  • (Animal Fat) - цей компонент можна зустріти в шампунях, його додають для потовщення волосся. Але цей же компонент здатний обволікати волосся і сприяє їх більш швидкому забрудненню.
  • (Collagen) - реклама колагену активно ведеться багатьма косметичними фірмами і вони стверджують, що колаген в кремах покращує колагенову структуру в шкірі. Інші стверджують, що колаген здатний вбирати епідерміс і за рахунок цього відбувається зволоження шкіри. Колаген складається з протеїну, який є головною частиною в структурі нашої шкіри.

На думку косметологів, з віком кількість колагену зменшується і через це шкіра стає менш пружною і втрачає свою свіжість. Колаген, який додають у крему не може проникати в шкіру, так як його молекули мають досить великий розмір. Навпаки він може тільки завдавати шкоди, накопичуючись у верхніх шарах шкіри і закупорюючи пори, подібно щільному технічного маслу. Колаген, який використовують в косметиці, добувають зі шкіри рогатої худоби або з лап птахів. І навіть якщо колаген великого розміру проникне в шкіру, то його компоненти сильно різні з людським колагеном, і шкіра його не сприйме.

речі, так можна пояснити ефект колагенових ін'єкцій, які застосовують в пластичній косметології для розгладження зморшок. Спочатку колаген надходить в шкіру, за рахунок чого може з'являтися ефект припухлості, але протягом року колаген виводиться організмом через несумісність. Вже через півроку ін'єкції будуть потрібні знову, щоб підтримувати ефект.


  • (Sodium Lauryl Sulfate) - багато виробників приховують факт наявності в їх продукції цього компонента, але, тим не менш , SLSсодержітся в 90% шампунів. Його вважають чи не найбільш небезпечним компонентом в косметиці. SLS-це досить дешевий засіб, яке часто додають у гелі для душу, шампуні і косметичні очисники. Ця речовина добувають з кокосового масла, і воно володіє високим піноутворенням. SLS також широко застосовують у промисловості: засобах для миття підлог, миття машин, ЗНЕЖИРЮЮЧИЙ та ін Ця речовина широко застосовуються для дослідів, виступаючи тестером роздратування шкіри.

Вчені наносили речовина на шкіру і тварин і людей, щоб викликати подразнення, а потім прибирали його лікувальними препаратами. Недавніми дослідженнями було доведено, що SLS може проникати в серце, очі, печінку, мозок та інші життєво важливі органи. Особливу небезпеку речовина являє для дітей, проникаючи їх в тканини в більшій кількості. SLS очищає від забруднень реакцією окислення, після чого на волоссі і шкірі залишається дратує плівка. Шампуні з SLS можуть придбати ламкість, сухість, перетин на кінцях, страждати від лупи. Іноді у складі косметичної продукції фірми вказують "видобуто з кокосових горіхів", але це той же SLS.

  • (Sodium Laureth Sulfate) - подібний за властивостями компонент з SLS, тільки з дещо іншим складом. Вважається інгредієнтом номер один в промисловості і шампунях. Також дешеве речовина, яка дає рясну піну і створюється враження, що препарат дорогий і концентрований. Насправді ж речовина володіє слабкими миючими засобами.
  • (Glycerin) - в рекламі його називають відмінним зволожувачем. Ця речовина отримують шляхом з'єднання жиру з водою. Вода розщеплює жир на дрібніші з'єднання, що збільшує проникну здатність лосьйонів і кремів у шкіру, а також зменшують втрату вологи. Але дослідженнями було доведено, що при низькій вологості повітря гліцерин забирає вологу з внутрішніх шарів шкіри, а не бере її з повітря. У підсумку виходить, що суха шкіра стає ще суші.
  • (Lanolin) - ефектна фраза "містить ланолін", насправді, не більше ніж рекламний хід. Немає жодних підтверджених даних про те, що ланолін якось особливо впливає на шкіру, але він може бути причиною підвищеної чутливості шкіри і роздратування.
  • (Propylene Glyco) - речовина добувають з нафтопродуктів. У косметичній продукції його часто додають у креми, зволожувачі, так як воно притягує воду. Компонент дешевше гліцерину, але від нього може бути більше роздратування і алергічних реакцій. Може провокувати появу вугрів.
  • (Royal Bee Jelly) - це словосполучення можна часто зустріти в рекламі, де активно розхвалюють його зволожуючі властивості. Речовина добувають з бджолиних вуликів. Мед і бджолині продукти асоціюються у людей із здоров'ям, красою і довголіттям, тому багато компаній використовують цю назву, як спосіб залучення уваги до своєї продукції. Але вчені довели проведеними дослідженнями, що бджолине маточне молочко абсолютно марно для людини.

Додаткову інформацію про склад косметиці читайте у статті Що таке парабени?

Як уникнути застосування всіх цих коштів? Слід більш ретельно читати склад косметичних засобів, зараз вже є альтернативні фірми, що випускають тільки натуральну екологічну продукцію. Така продукція хоч і має більш високу ціну, але це того варто. Також краще віддавати перевагу народним засобам: шампуні і крему можна зробити власними руками, головне мати мотивацію піклуватися про свою красу!





UpDog logo  Proudly hosted with UpDog.